Fax over IP (FoIP)

De fax is nog steeds een belangrijk communicatiemiddel voor bedrijven over de gehele wereld.

Ondanks de verschillende talen en gebruiken is faxen nog steeds de norm. Fax over IP (FoIP) is ontwikkeld om te kunnen profiteren van nieuwe technologie én om aan de steeds veranderende behoeften van klanten te voldoen. Met Fax over IP (FoIP) kunt u faxen per e-mail van uw mobiele telefoon versturen en ontvangen. U heeft dus geen faxapparaat, aparte faxlijn, papier of toner meer nodig.

Voordelen

Geen onkosten voor machines, software, faxbenodigdheden, aparte faxlijn, onderhoud en reparatie
Behalve dat de aanvraagprocedure van de faxdiensten geheel geautomatiseerd is, beheert u uw faxen direct vanuit uw e-mail programma of Operator. Bij het versturen van uw fax ontvangt u een bezorgbevestiging met als bijlage het complete faxbericht. U blijft daarnaast op de hoogte van uw verzending door middel van de statuscodes. Voor het ontvangen van uw faxen hoeft u niets in te stellen. Als er naar uw faxnummer gefaxt word zullen deze bij uw e-mail binnenkomen. Simpeler is echt niet mogelijk.
Groot voordeel is dat de faxdiensten van Dyna-Tech altijd beschikbaar zijn, locatie onafhankelijk, omdat al uw faxen online worden bewaard en inzichtelijk zijn in Operator. Zolang u beschikt over een internetverbinding kunt u overal ter wereld faxen versturen en ontvangen. Flexibeler kunnen wij het niet maken.
Dankzij de efficiëntere afhandeling van het faxverkeer wordt de productiviteit van uw organisatie verhoogd. Om die reden behoren niet werkende faxapparatuur, faxen die verdwijnen op een grote stapel en de archivering van faxen definitief tot het verleden. Uw faxen zijn direct inzichtelijk per e-mail en online via Operator, onafhankelijk van uw locatie. Dit brengt een aanzienlijke tijdsbesparing met zich mee.
Naast de mogelijkheid om uw faxen te versturen en ontvangen per e-mail, beheert u uw faxen via het unieke controlepaneel in Operator. Dit biedt u het grote voordeel dat de faxdiensten van Dyna-Tech altijd beschikbaar zijn, onafhankelijk van de locatie. In enkele muisklikken verstuurt u ook via Operator faxen, raadpleegt u ontvangen en verzonden faxen, en wijzigt u instellingen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uw faxen via Operator te beantwoorden, forwarden en opnieuw te verzenden overal ter wereld. Bovendien zijn alle faxen eenvoudig te filteren op afzendernummer, bestemming en periode. Met deze faxdienst gaat geen enkele fax meer verloren en is er aan de hand van statuscodes direct het resultaat van uw verzending inzichtelijk.

Neemt u liever nog geen afscheid van uw faxapparaat?

Heeft u net geïnvesteerd in een nieuw faxapparaat? Geen punt. Dan is T38 de oplossing. T38, ook wel Fax-over-IP genoemd, is een codec die ingesteld kan worden op veel hardware die VoIP ondersteunt. Via deze codec wordt uw fax omgezet naar een digitale afbeelding, en bezorgd bij ons platform. Daarna wordt hij teruggeconverteerd naar een analoog faxsignaal. Hierdoor wordt een veel hogere betrouwbaarheid gerealiseerd bij zowel het verzenden als het ontvangen van faxen. Behalve dat uw faxen via ons platform worden verstuurd, verandert er voor u weinig: u gaat vooral flink besparen. omdat u geen traditionele telefoonlijn meer nodig hebt. U kunt gewoon uw eigen faxapparaat blijven gebruiken.

Probeer het nu zelf

Talloze bedrijven over de hele wereld hebben het faxapparaat met haar hoge kosten al geschrapt, en zijn overgestapt op Fax over IP (FoIP). Probeer het nu zelf en ervaar het gemak van faxen vanaf elke plek met uw mobiel, PC, laptop of tablet!

Neem contact met ons op