Disaster back-up

U denkt er liever niet aan, maar door bijv. brand, water- of stormschade kan de IT infrastructuur onherstelbaar beschadigd raken.

De bedrijfscontinuïteit is daarmee direct in gevaar, maar de praktijk leert dat bedrijven disaster recovery pas overwegen nadat ze er zelf mee te maken hebben gehad. Hoe veilig zijn uw gegevens? En hoe lang duurt het voordat alles weer draait?

We komen graag bij u langs voor advies op maat.

Wat is een disaster back-up?

Een disaster back-up is een back-up oplossing en een disaster recovery oplossing in één. Bij een calamiteit wordt de downtime van dagen naar uren verkort, waardoor de bedrijfscontinuïteit zo min mogelijk gevaar loopt.

Het voordeel van een disaster back-up ten opzichte van traditionele back-up methode kan het best worden weergegeven aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld scenario

Wanneer plotseling uw server crasht zal er nieuwe hardware moeten worden besteld en alle data worden teruggelezen van de back-up. Ondertussen ligt het bedrijf stil, dus tijd is van cruciaal belang.

Als een traditionele ‘file’ back-up voorhanden is, moet eerst het besturingssysteem opnieuw worden geïnstalleerd en daarna elke applicatie. Dat kost veel tijd (dagen tot weken ), en er zijn hoge kosten aan verbonden. Pas wanneer deze werkzaamheden voltooid zijn, kan de data van de back-up terug worden gezet. Ook dat terugzetten van data kan tamelijk lang duren.

Is de back-up echter een ‘Image’ back-up, dan kan de complete server direct van de back-up worden teruggelezen, inclusief het besturingssysteem, de applicaties en de data. Eenmaal teruggezet kan de server meteen worden gestart. Dat is alles!

Een simpele handeling die niet meer dan een paar uur hoeft te duren.

Wist u dat?

31% Verlies van data wordt veroorzaakt door onmacht, bijvoorbeeld hardware uitval?
60% van de bedrijven die hun data hebben verloren binnen 6 maanden failliet gaan?
34% van de bedrijven hun back-up testen?

Waarom online back-up?

 • Is uw back-up “up-to-date”
  Vervelende klussen blijven als eerste achterwege. Met alle gevolgen van dien. Met een automatische back-up schakelt u dat risico uit. Zo heeft u altijd een recente back-up tot uw beschikking.
 • Online = extern = veilig
  Uw back-up is veilig weggeschreven in onze datacenters. U krijgt een e-mail met daarin de status van de back-up procedure. U heeft dus de absolute zekerheid dat u steeds over uw gegevens kunt beschikken. Wat er ook gebeurt.
 • Menselijke fout
  Bijna de helft van alle dataverlies wordt mede veroorzaakt door een menselijke fout. Mensen vergeten, zijn overmoedig en volgen niet altijd de regels. Een automatische online back-up oplossing beveiligt uw gegevens tegen deze fouten.
 • Computer crash
  Vroeg of laat zal uw harde schijf het begeven. Met Dyna-Tech Online Back-up herstelt u uw data zonder problemen. Gewoon de applicatie installeren, aanmelden en vervolgens uw data terugzetten.
 • Virus(sen)
  Cybercriminaliteit is ‘booming business’, waarvan de gevolgen worden onderschat. Meer dan 65% van alle internetgebruikers heeft ooit een keer schade ondervonden door virussen, mallware of hackers.
 • Bliksem & brand
  Een klein brandje kan veel gevolgen hebben voor uw PC of laptop. Een blikseminslag, zelfs op enige afstand, kan uw werkstation of server onherstelbaar beschadigen. Een externe back-up in een beveiligd datacenter is uw beste verzekering.
 • Diefstal
  Is uw laptop gestolen? Of uw externe harde schijf verdwenen? Uw gegevens zijn onbetaalbaar en meestal onvervangbaar. Als u gebruikt maakt van onze back-up oplossingen, hebt u altijd beschikking over uw data. Binnen enkele minuten is er eenvoudig een kopie van uw bestanden terug te zetten.

Voordelen

 • Minimaliseer de kans op dataverlies
  Dyna-Tech slaat – naast uw eigen locatie – uw data ook op twee externe locaties op, waardoor de data altijd ergens veilig staat.
 • Verkort downtime bij calamiteit van dagen naar uren
  Omdat er geen herinstallatie van het besturingssysteem en applicaties hoeft plaats te vinden, bent u weer snel in de lucht.
 • Vervangt de “file” back-up
  Net zoals bij ‘file’ back-up worden de back-ups weken tot maanden bewaard. Het terugzetten van losse bestanden, databases, e-mail berichten van elk gewenste tijdstip behoort tot de mogelijkheden.
 • Extreme snelle recovery
  Het herstellen van losse bestanden of andere data hoeft niet meer lang te duren. Er staat ook nog een back-up op een lokale netwerkopslag.
 • Geen gedoe meer met USB Hardeschijven of Tapes
  Volledig geautomatiseerd zonder tussenkomst van mensen, maar wel dagelijks gecontroleerd door Dyna-Tech en versleuteld verstuurd naar ons datacenter. Een zorgeloze back-up!